Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

30/1/17

Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία


Μια ακόμη τεράστια γιορτή του αθλήματος ξεκίνησε και τελείωσε, χωρίς να πάρει και πάλι είδηση, ο απλός μέσος Έλληνας τηλεθεατής. Η Ελληνική τηλεόραση, χρόνια τώρα, κρατά μακριά, από τα ανήσυχα βλέμματα, το ωραιότερο άθλημα και το δεύτερο σε εισιτήρια στην πρόσφατη Ολυμπιάδα του Ρίου, πίσω μόνο από τον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο.
Φυσικά το συνδρομητικό κανάλι κατάφερε, να μεταφέρει τον παλμό των αγώνων, αλλά το ζητούμενο είναι τα ελεύθερα κανάλια και κυρίως η κρατική τηλεόραση, να δώσουν στο άθλημα αυτό που του αξίζει και την δημοσιότητα που του αναλογεί.
Από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι και χθες η καρδιά του παγκοσμίου χάντμπολ χτυπούσε στην Γαλλία!
Εντυπωσιακοί αγώνες, εκπληκτικά γήπεδα, μοναδική ατμόσφαιρα. Αξιοσημείωτη ήταν όμως η προσέλευση του κόσμου.  
28.000 θεατές στον αγώνα της Γαλλίας με την Σουηδία στο Λιλ. Αριθμός θεατών που θα το ζήλευαν στη χώρα μας ακόμη και μεγάλοι αγώνες ποδοσφαίρου!!!
Όλοι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε κατάμεστα τεράστια γήπεδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την τρελή ανοδική πορεία του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στον μεγάλο τελικό η οικοδέσποινα Γαλλία αντιμετώπισε την Νορβηγία, η οποία μόνο στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να δημιουργήσει κάποια απειλή, μάλιστα αποκτώντας ένα καλό προβάδισμα μέχρι και τριών τερμάτων. Οι Γάλλοι κατάφεραν να σβήσουν κάθε αντίσταση των φιλόδοξων Νορβηγών, με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα, με το ισχνό 18-17. 
Η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος των Γάλλων, που κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά, που έμενε σταθερή και να φτάσουν στο τελικό 33-26 και να πάρουν το πολυπόθητο τρόπαιο.
Στον μικρό τελικό η ευχάριστη έκπληξη, Σλοβενία επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό αγώνα της Κροατίας με 31-30 και κατέκτησε την τρίτη θέση και το αργυρό μετάλλιο.