Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

19/12/16

Για 24 λεπτά νικητές στο γήπεδο, για πάντα στις καρδιές μας


Πραγματικά ζούμε μεγάλες στιγμές και δεν υπερβάλουμε!

Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στο ανδρικό μας τμήμα, δεν έχει προηγούμενο σε κανένα σύλλογο και σε κανένα άθλημα!
Η διοίκηση θυμίζουμε, ότι πήρε, λίγο πριν το καλοκαίρι, μια γενναία απόφαση, να κόψει από τη ρίζα το άρρωστο κομμάτι του συλλόγου. 
Κάποιοι θεώρησαν ότι το τμήμα διαλύθηκε ή ότι απλά θα περάσει κάποια χρόνια στην αφάνεια.
Όμως όλοι αυτοί απλά δεν μας γνωρίζουν!
Με δύο φανταστικούς ανθρώπους - συνεργάτες που στάθηκαν φύλακες άγγελοι της ομάδας, από την αρχή της προσπάθειας, μετά από την φυσιολογικά δύσκολη έναρξη, όλα φαινόταν απλά!

Ο Δημήτρης Βαφέας και ο Αθανάσιος Φιλιάς, δύο αθλητές που είχαν περάσει παλαιότερα στην καριέρα τους από τον ΑΠΟΛΛΩΝ, ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος, μαζί με την διοίκηση, της δημιουργίας του νέου τμήματος!
Η προσταγή πλέον ήταν ρητή και κατηγορηματική. Θέλουμε χαρακτήρες διαμάντια και μετά καλούς "χαντμπολίστες"! Η έλευση των αθλητών ήταν μεγάλη και πάντα το κομμάτι διαμαντένιος χαρακτήρας μας κέντριζε το ενδιαφέρον. 
Η ομάδα παρά τις ...προσευχές αρκετών "φίλων", κατέβηκε με πλήρη 12άδα στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, χάνοντας όμως την νίκη από τον πολύ αδύναμο για άλλη μια χρονιά Μακεδών, με το αναπάντεχο 22-21.
Η ομάδα συνέχιζε τις προπονήσεις, ενώ η έλευση νέων αθλητών ολοένα και άφηνε πέρα από το διαμαντένιο χαρακτήρα και τον ...καλό χαντμπολίστα να πλανιέται στο ΔΑΚ Σταυρούπολης, που πλέον δεν χωρά τα έξι αγωνιστικά μας τμήματα και σύντομα περιμένουμε από την διοίκηση του δήμου να μας παραχωρήσει και νέες ώρες προπόνησης!
Η πορεία της ομάδας παρά τις ήττες, ήταν σε όλα τα παιχνίδια ανοδική και πριν 20 μέρες η διοίκηση αποφάσισε πως αυτό το σύνολο, πλέον, έχει ανάγκη και από ένα δυνατό όνομα, για τη θέση του προπονητή.
Ο Στράτος Βαφέας ένας πρωτεργάτης του αθλήματος στην πατρίδα μας, δεν άργησε να απαντήσει θετικά στην πρόταση μας.
Μέσα σε λίγες προπονήσεις άλλαξε όλη  η φιλοσοφία της ομάδας και μόλις στο πρώτο επίσημο αγώνα φάνηκε στο γήπεδο αυτή η διαφορά. Μετά το πολύ καλό, λοιπόν, πρώτο ημίχρονο με την ομάδα της Καλαμαριάς, φτάσαμε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα μας φόρεσε για πρώτη φορά τις νέες υπέροχες φανέλες ενώ "υποχρεώθηκε" να φορέσει την ακόμη πιο όμορφη μπλε φανέλα αν και νωρίτερα είχε επιλεχθεί η κίτρινη.
Ποιος θα το πίστευε πριν την έναρξη του αγώνα ότι στο 17ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα μας θα έπαιρνε time out, όχι για να ξεκουραστεί ή για να σταματήσει το ρυθμό του πρωταθλητή, αλλά για να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά των δύο τερμάτων 6-8;
Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Η ομάδα που φτιάχτηκε πριν λίγους μήνες αντιμετώπιζε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και το σκορ ήταν 6-8 μέσα στην Μίκρα υπέρ της ομάδας μας.
Λίγο αργότερα ο πίνακας έδειχνε και 7-10 αλλά εκεί η υπεροψία, μας κέρδισε. 
Το ημίχρονο θα μπορούσε πολύ άνετα να μας δώσει ένα καλό προβάδισμα, όμως κάποια λάθη που είχαμε αποφύγει στα πρώτα, υπέροχα λεπτά, εμφανίστηκαν και μας στέρησαν όχι μόνο την διαφορά που είχαμε αποκτήσει αλλά και την πρωτοπορία στο σκορ, κλείνοντας το 30λεπτο στο 13-12.
Στην επανάληψη η κούραση σε συνδιασμό με τον μικροτραυματισμό του πολύ καλού, Μωραϊτη Χαράλαμπου, μας έφερε στο 40λεπτο στο 16-14. Στην συνέχεια η ομάδα μας έδωσε κάποια εύκολα τέρματα στην ομάδα του ΑΡΗ, που βρέθηκε χωρίς άγχος, παρά την αρχική ψυχρολουσία, στο τελικό 27-19
Όλοι οι αθλητές μας, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ιδίως στα πρώτα 30 λεπτά, ενώ για άλλη μια φορά ήταν εντυπωσιακός ο Μίμης Αλέξανδρος που αποτελεί εγγύηση μπροστά από την εστία μας.
Μπορεί κανείς να μην θυμάται τον χαμένο, αλλά στην περίπτωση μας, ο χαμένος είναι ο μεγάλος νικητής. 
Η ομάδα θα συνεχίσει τις προπονήσεις και το κυριότερο είναι ότι ολοκληρώνονται οι προσθήκες.
Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη δεν έχουμε την ομαδική φωτογραφία, αφού περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ρόστερ, στην μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας πίστεψαν και όλους όσους βρίσκονται πλέον, στην μεγάλη οικογένεια της ομάδας μας!!!