Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

27/2/16

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ χτύπησε ξανά στην Κατερίνη


Το πρώτο χτύπημα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα. Ήταν αρκετά ηχηρό και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στα ...πηγαδάκια του αθλήματος, η πρώτη μας νίκη στην Κατερίνη. Έπρεπε, τώρα, επτά ημέρες μετά, να επιστρέψουμε και να επαναλάβουμε κάτι που είχαμε κάνει μόνο, αυτή την μοναδική φορά. Ο Ορφέας Κατερίνης πιο υποψιασμένος, καλούνταν να αντιδράσει για να διασώσει το γόητρο, αλλά και την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. 
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον ΑΠΟΛΛΩΝ, με τον πίνακα στο 5λεπτο να δείχνει 1-5, χάρη στην πολύ καλή αμυντική προσαρμογή, που έδωσε από την αρχή ευκαιρίες για εύκολο σκοράρισμα στον αιφνιδιασμό. Ο αγώνας δεν θα ήταν εύκολος και το γνωρίζαμε, έτσι παρά το άσχημο ξεκίνημα, οι αθλήτριες του Ορφέα αντέδρασαν γρήγορα και κατάφεραν να πάρουν κεφαλή στο σκορ μόλις στο 15λεπτο με 9-8. Σε αυτό το μοτίβο με αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ, κύλισε το παιχνίδι, μέχρι και το 20ο λεπτό, με την ομάδα μας στην συνέχεια να καταφέρνει να δημιουργεί μια διαφορά ασφαλείας που διατήρησε μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου 14-17.
Η επανάληψη ήταν αρκετά πιο ήρεμη αφού η διαφορά συγκρατιόταν συνεχώς πάνω από τα έξι τέρματα. Εννέα συνολικά αθλήτριες από την ομάδα μας βρήκαν τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ για άλλη μια φορά πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και οι 16 αθλήτριες της αποστολής.
Η Έφη Καραμπατζάκη γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά της, σημειώνοντας μάλιστα δέκα τέρματα στην μεγάλη νίκη, 27-37, και η ομάδα φρόντισε να της κάνει μια γλυκιά έκπληξη, με την ολοκλήρωση του αγώνα.
Η 2η συνεχόμενη νίκη μας μέσα στην δυνατή έδρα της Κατερίνης, ήρθε να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία του γυναικείου μας τμήματος, που εδραιώθηκε πλέον στην 2η θέση του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας και βλέπει διάπλατα ανοιχτή, την πόρτα των μπαράζ ανόδου, στην μεγάλη κατηγορία. Στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, στην Α1!
Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς, να αγκαλιάσουν την ομάδα, που εκπροσωπεί επάξια την πόλη μας.