Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

20/2/16

Σπάσαμε το ρόδι στην Κατερίνη

Η στατιστική, λένε πολλοί ότι, δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια, όπως επίσης και ότι η προϊστορία δύο ομάδων, δεν μπορεί να δώσει πάντα την καλύτερη εικόνα, για την παρουσία τους σε έναν αγώνα.
Η στατιστική έλεγε ότι η ομάδα του Ορφέα, συνήθως μας κερδίζει και η προϊστορία ότι ...πάντα μας κερδίζει στην όμορφη Κατερίνη.
Η γυναικεία μας ομάδα στην συνολική παρουσία της στα πρωταθλήματα της Α2 εθνικής κατηγορίας έχει να επιδείξει νίκες απέναντι στον Ορφέα Κατερίνης μόνο μέσα στο ΔΑΚ Σταυρούπολης.
Τέσσερις κορασίδες ακολούθησαν την αποστολή και μόνο οι τρεις χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα λόγω της κρίσιμης μάχης του τμήματος, την επόμενη ημέρα με την ομάδα της Πυλαίας.
Η ομάδα μας κόντρα στην στατιστική, έσπασε το ρόδι και κατάφερε μια επαγγελματική νίκη που βγήκε με χειρουργική ακρίβεια, αποφεύγοντας τραυματισμούς και περιττές προσπάθειες.
Η Σωτηρία Σαράφη για άλλη μια φορά έφερε ηρεμία κάτω από τα δοκάρια και μαζί με την Πανικίδου Ζωή που αγωνίστηκε μόνο για 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησαν πολύ χαμηλά την επίθεση του Ορφέα.
Πρώτη εμφάνιση για φέτος με άριστες κριτικές για την Μαρκουλάκη Αριάδνη που η αγάπη της για την ομάδα την φέρνει κάθε φορά από τα όμορφα Χανιά όπου ζει μόνιμα.
Η Λευθέρη Ευγενία απόκτημα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, κόντρα στην παλιά της ομάδα έδειξε σε όλους ότι δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει καθόλου για να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στο νέο της περιβάλλον. 
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι και το πρώτο 20λεπτο (6-6). Οι αθλήτριες της Κατερίνης πηγαίναν σε αργές επιθέσεις ενώ η Λευθέρη Ευγενία πρόλαβε να χρεωθεί με δύο (2) δίλεπτες αποβολές, κάτι που φυσικά άλλαξε τα πλάνα της αμυντικής μας διάταξης.
Το πρώτο τριαντάλεπτο μας έφερε ένα ισχνό προβάδισμα 8-10, πάνω στο οποίο θα έπρεπε να στηρίξουμε την προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα.
Η αλλαγή στο ρυθμό του αγώνα με πίεση στην άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις έφερε γρήγορα το σκορ στο 10-16 στο 40επτο. Από το σημείο αυτό έγιναν πολλές αλλαγές και το σκορ έκλεισε στο 18-21.
Η δυσκολία της διαδρομής λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων  των αγροτών σε συνδυασμό με την βροχή δεν κατάφεραν να μειώσουν την χαρά μιας μεγάλης νίκης.
Το πρωτάθλημα θεωρητικά σήμερα ολοκληρώθηκε αφού όλες οι ομάδες αντιμετώπισαν δύο φορές όλους τους αντιπάλους τους.  Φέτος όμως η ΟΧΕ αποφάσισε να υπάρξει και τρίτος γύρος ο οποίος θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα με την ομάδα μας να ξαναταξιδεύει στην Κατερίνη.
Ελπίζουμε ο καιρός να αποτελέσει σύμμαχό μας, ώστε να συνδιαστεί αυτή την φορά η εξορμησή μας με μια όμορφη εκδρομή, για όποιον θελήσει να βρεθεί μαζί μας στην προσπάθεια επανάληψης του σημερινού μας άθλου.