Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

18/2/18

Τελικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος με φόντο το Παγκόσμιο του Κατάρ

Φωτογραφία του Asterios Takiris.Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι για τα κορίτσια μας. Το πρωτάθλημα λυκείων, που φέτος έκρυβε ένα διαμαντάκι, το οποίο και άλλαξε όλο τον προγραμματισμό των αγώνων.
 Με την σημαία του 4ου Λυκείου Σταυρούπολης, αλλά με τα θεμέλια αυτής της μεγάλης πορείας να βρίσκονται στην ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης, τα κορίτσια  μας, μέσα σε δέκα ημέρες, όργωσαν την μισή Ελλάδα.
Το ταξίδι ξεκίνησε με αντίπαλο την ομάδα του Λυκείου της Μυγδονίας η οποία παραδόθηκε με 30-3.
Επόμενος σταθμός τα Γιαννιτσά,  με την ομάδα του Λυκείου μας να περνά και τον σκόπελο, που βρίσκεται μπροστά από την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, που φιγουράρει χρόνια στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών, με το 28-24.
Με την είδηση πως όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, η ομάδα μας την Παρασκευή 16/2  ταξίδεψε στην Λαμία. Σε μια καυτή έδρα, που δημιούργησαν οι μαθητές του λυκείου της Λαμίας, το 4ο Λύκειο Σταυρούπολης δεν άφησε κανένα περιθώριο, στα κορίτσια από την πρωτεύουσα της  Φθιώτιδας και πέρασε με το εντυπωσιακό 27-10.
Το σκορ αυτό ήταν αρκετό ώστε ο νικητής του αγώνα Τρίκαλα-Καρδίτσα να αποχωρήσει από το μεταξύ μας αγώνα και τα κορίτσια μας  να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη, για να αγωνιστούν με την ομάδα της Πυλαίας.
Φωτογραφία του Asterios Takiris.
Χωρίς τους «φύλακες αγγέλους», που στέρησαν  πέρσι από την ομάδα του Λυκείου μας την τελική φάση, τα κορίτσια μας πέρασαν και από την Πυλαία, παρά την σημαντική απουσία της Χριστίνας Μαυροπούλου και συνέχισαν το ταξίδι τους στην Αθήνα για το  final-4.
Final -4 Λυκείων (18-19/2)
Στην Νέα Ιωνία έγιναν οι 2 ημιτελικοί. Το Καματερό μετά την άνετη νίκη στον πρωϊνό αγώνα απέναντι στην Νέα Ιωνία περίμενε τον αντίπαλο του για τον αυριανό τελικό.
Στις 15:00 στον 2ο ημιτελικό η Σταυρούπολη αντιμετώπισε την ομάδα της Κύπρου, που δεν παρουσίασε ιδιαίτερη αντίσταση και το τελικό σκορ σταμάτησε στο 22-35
Φωτογραφία του Θανάσης Παπαναστασίου.Αύριο ο μεγάλος τελικός λυκείων θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 09:30 το πρωϊ.
Καματερό – Σταυρούπολη
Ήδη τα κορίτσια μας που κάνουν περήφανη την πόλη μας, το σχολείο τους, αλλά και τον ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης, βρίσκονται στις δύο καλύτερες ομάδες λυκείων στην Ελλάδα.
Η συνέχεια θα είναι συναρπαστική, μιας και η νίκη αύριο δεν θα δώσει στον νικητή απλά το πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και μια θέση στο Παγκόσμιο του Κατάρ, που ξεκινά την Τετάρτη 21/2.

Μας κάνετε υπερήφανους!!!
Συνεχίστε την υπέροχη πορεία!!!

Όλα στο μυαλό σας!!!