Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

18/1/17

Χωρίς πάθος, αλλά με ψυχραιμία οι άνδρες

Στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, του πρωταθλήματος ανδρών, της Β' Εθνικής, ο ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης φιλοξένησε, την ομάδα του Μακεδονικού.
Θυμίζουμε το περασμένο καλοκαίρι όπου η διοίκησή μας, αποφάσισε ομόφωνα την αποπομπή του πρώην προπονητή και κάποιων αθλητών του ανδρικού τμήματος. Κάποιοι από τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.
Οι ανεπιθύμητοι βρήκαν στέγη σε ένα φιλικό σωματείο, και δημιούργησαν το ανδρικό του τμήμα.
Οι σχέσεις μας με τον επίσημο Μακεδονικό, ήταν πάντα και παραμένουν άριστες, αλλά φυσικά είναι κατανοητό, ότι κάποιοι που έκαναν κακό στον σύλλογό μας και θα έκαναν ακόμη μεγαλύτερο, αν μπορούσαν, θα μένουν πάντα στο περιθώριο για όλους μας.
Το ανδρικό μας τμήμα ξεκίνησε μέσα από τις στάχτες που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι, ουσιαστικά από το μηδέν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προεξόφλησαν την διάλυση του τμήματος.
Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν την αναδημιουργία του ανδρικού τμήματος είχαν ένα στόχο. 
Να καθαρίσει το τμήμα! Οι νίκες θα έρθουν! Η πορεία των πραγμάτων μας επιβεβαιώνει καθημερινά. Η ομάδα μας από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε με πλήρη 12άδα. Πλέον το ανδρικό τμήμα αριθμεί περισσότερους από είκοσι αθλητές, ενώ ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό οικογενειακό κλίμα, που αγκαλιάζει, μετά από αρκετά χρόνια, όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ έχει αρκετά γερά θεμέλια και πάρα πολλούς φίλους και όχι μόνο είναι εδώ, αλλά πλέον συμμετέχει μαζί με το ανδρικό, συνολικά με επτά αγωνιστικά τμήματα χειροσφαίρισης στα εθνικά και στα πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών. 
Η ανδρική ομάδα ακόμη χτίζεται. Το αναφέραμε ακόμη και μετά την μεγάλη εμφάνιση, απέναντι στον πρωτοπόρο ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, την περασμένη αγωνιστική.
Αθλητές που έμειναν αρκετό χρόνο μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, επέστρεψαν στην δράση, για χάρη της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε.
Ο Βαφέας Ευστράτιος γύρισε, μετά από πάρα πολλά χρόνια, στα γήπεδα, αυτή τη φορά ως προπονητής στον πάγκο του ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η επιστροφή, ώθησε την ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας, να τιμήσει τον προπονητή μας, για την συνολική του προσφορά στο άθλημα της χειροσφαίρισης. Μια βράβευση που θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, σε λίγες ημέρες, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας.
Μόλις σε έναν μήνα και κάτι μέρες, ο έμπειρος προπονητής - δάσκαλος του αθλήματος, κατάφερε από διαφορετικούς αθλητές, να δημιουργήσει ένα σύνολο, που ήδη έχει αρχίσει, να δείχνει μεγάλα πράγματα, μέσα στο γήπεδο.
Είναι όμως θέμα χρόνου να έρθει η ακόμη μεγαλύτερη ομοιογένεια, αλλά και η απαραίτητη φυσική κατάσταση μέσα από τις προπονήσεις για τους περισσότερους αθλητές, που επέστρεψαν μετά από καιρό σε αγαπημένα μονοπάτια.
Για να περάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μας μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, βρέθηκε πίσω στο σκορ, το οποίο έφτασε μόλις στο 20λεπτο, στο 6-12
Η ομάδα μας δεν έδειξε το απαραίτητο πάθος σε αυτό το χρονικό σημείο, κάτι που είχε στον αγώνα με τον πρωτοπόρο ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.
Η διαφορά ίσως να ανέβαινε ακόμη περισσότερο, αν κάποιοι αθλητές του Μακεδονικού δεν κατέφευγαν σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα.
Το γεγονός αυτό "ξύπνησε" τους αθλητές μας και πλέον με σωστές επιλογές, έφεραν το σκορ με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου στο 13-16, με μια μαγική εκτέλεση φάουλ από τον Δημήτρη Βαφέα.
Η ομάδα μας την μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου πρόσθεσε στο "ρόστερ" της, τους Μαυρίδη Γεώργιο και Μακρυγιάννη Νικόλαο από τον Δία Πολίχνης, τον Βαφέα Δημήτριο από τον Ζαφειράκη Νάουσας και τον Χριστοδούλου Αθανάσιο από τον Μακεδών Θεσσαλονίκης.
Ήταν το πρώτο διπλό, ο πρώτος αγώνας της νέας ομάδας, με τις νέες μεγάλες προσθήκες και σίγουρα αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου αρκετά αβίαστα λάθη, έφεραν το σκορ από το 14-16, στο τελικό 25-35.
Από τον αγώνα κρατάμε την ψυχραιμία των αθλητών μας απέναντι στις αλλεπάλληλες αντιαθλητικές προκλήσεις των αντιπάλων. Μεγάλο κέρδος επίσης, η επιστροφή στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο (από το 6-12 στο 14-16), δείγμα της ποιότητας των αθλητών μας.
Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε δύο μαγικές φάσεις που οδήγησαν σε ισάριθμα τέρματα της ομάδας μας. 

Βαφέας Δημήτριος:
εκτέλεση φάουλ με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου

 

Φιλιάς Αθανάσιος :
Απλό χάντμπολ και εκπληκτικό γκολ