Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

9/4/16

"Déjà vu" με Πανόραμα

Ένα συγκλονιστικό αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές, που βρέθηκαν το απόγευμα, στο γυμναστήριο του Πανοράματος. Η τοπική ομάδα που επιθυμεί να επιστρέψει αήττητη στην μεγάλη κατηγορία, για δεύτερη φορά αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, μέχρι να καταφέρει να φύγει με τους βαθμούς της νίκης, απέναντι στο πολύ δυνατό μας γυναικείο τμήμα.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ παρουσιάστηκε με αρκετές ελλείψεις στην σύνθεσή του, κάτι που φάνηκε μόνο στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Περιμέναμε να δούμε ένα ντέρμπυ, αλλά οι αθλήτριές μας μπήκαν αρκετά νωθρά και μετά το πρώτο 5λεπτο, όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ απλό για την ομάδα του Πανοράματος.
5-0 στο 5λεπτο!

Με συνεχείς αλλαγές στην αμυντική διάταξη, κατάφερε ο ΑΠΟΛΛΩΝ να μην χάσει την επαφή στο σκορ, το οποίο προσαρμόστηκε με "ταβάνι" τα δύο τέρματα υπέρ της ομάδας  του Πανοράματος, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.
Το ημίχρονο σταμάτησε στο 14-13, όμως η καλή ψυχολογία είχε επιστρέψει πλέον στον ΑΠΟΛΛΩΝ, που σίγουρα πια στην επανάληψη θα τα έδινε όλα, για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η διαιτησία από το πρώτο σχεδόν σφύριγμα έδειξε ότι θα χάσει τον έλεγχο, ενός ντέρμπυ με πολύ δυνατές φάσεις και γρήγορο ρυθμό, κάτι που έγινε.
Δυστυχώς και οι δύο ομάδες έχουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από την κάκιστη διαιτησία του αγώνα.
Ακόμη πιο μεγάλη παραφωνία, από τους διαιτητές, ήταν ο "ιατρός" του αγώνα, κος Ρουκάς, ο οποίος έδωσε μια άλλη ...αίσθηση στον όρκο του Ιπποκράτη, με τα καμώματά του.
Πρώτη φορά είδαμε σε αγώνα οποιουδήποτε αθλήματος, σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου, τον ιατρό του αγώνα αντί να τρέχει στο σημείο όπου τραυματίστηκε αθλητής, αυτός να κάθεται αναπαυτικά στην καρέκλα του και να απαιτεί από τον αθλητή, άσχετα σε τι κατάσταση βρίσκεται εκείνη τη στιγμή, να έρθει μπροστά του.
Μια τέτοια φιγούρα είχαμε την "τιμή" να αντιμετωπίσουμε στον αγώνα. Μετά από αλλεπάλληλες υποδείξεις του ιατρού, στις αθλήτριές μας, να πάνε αυτές κοντά του για πρώτες βοήθειες, ζήσαμε απίστευτες και πρωτόγνωρες στιγμές, όταν στο 2ο ημίχρονο, αθλητριά μας χτύπησε στο γόνατο και δεν μπορούσε να περπατήσει. Ζητήσαμε αμέσως από τον διαιτητή να διακόψει την ροή του αγώνα, ώστε να μπορέσει να βγει, αργά - αργά, έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο ιατρός πάλι καθόταν στην καρέκλα του, δίπλα στην γραμματεία και όταν η αθλήτριά μας βγήκε, της φώναξε να έρθει από την άλλη μεριά της γραμματείας, εκεί που ήταν ο ίδιος.  
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητάει από τους διαιτητές, σε κάθε ανάπαυλα από αυτό το σημείο και μετά, να τιμωρήσουν τον προπονητή μας, ο οποίος του φώναξε "ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ!"
Συγχύστηκε ο ιατρός και από εκείνη τη στιγμή διαπληκτιζόταν με ολόκληρο τον πάγκο της ομάδας μας.
Τραγικές καταστάσεις.
Φτάσαμε να του προτείνουμε, αφού του ήμασταν βάρος, να μην προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στις αθλήτριές μας, κάτι που μάλλον δέχτηκε, μιας και συνέχισε να μην σηκώνεται από την καρέκλα του, παρά μόνο για τις αθλήτριες του Πανοράματος.
Ίσως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει, σε απλά ελληνικά, για πιο λόγο τον κάλεσαν και ίσως τον πλήρωσαν, για να έρθει στο γυμναστήριο του Πανοράματος
Οι διαιτητές, από την άλλη μεριά, την παράβαση των βημάτων ξεκίνησαν να την σφυρίζουν μετά το 55ο λεπτό του αγώνα.
Στα 29:54 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου χρέωσαν μόλις με έναν δίλεπτο αποκλεισμό την ομάδα του Πανοράματος, που δεν σίγουρα δεν έκανε παθητική άμυνα. Στο 59:56 η ομάδα του Πανοράματος δέχτηκε τον δεύτερο δίλεπτο αποκλεισμό.
Από την άλλη μεριά η ομάδα μας δέχτηκε τέσσερις δίλεπτους αποκλεισμούς από το 40ο μέχρι και το 55ο λεπτό του αγώνα.
Μόλις δύο πέναλτυ δόθηκαν υπέρ της ομάδας μας στα εξήντα λεπτά του αγώνα!
Πραγματικά ήταν μια κακή βραδιά για τους δύο διαιτητές.
Στο 22:22, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το σκορ είχε γαντζώσει στο 22-22. Ο αγώνας ήταν μια διαφήμιση για το άθλημα, αλλά μόνο από τις αθλήτριες των δύο ομάδων.
Το τελικό 25-23 μας αφήνει ξανά όπως και στον αγώνα που προηγήθηκε στην Σταυρούπολη, με αντίπαλο την ομάδα του Πανοράματος και τους ίδιους διαιτητές, την ίδια πικρή γεύση. 
Πραγματικό ντέρμπυ ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, που σίγουρα θα έπρεπε να αξιολογηθεί από την Κ.Ε.Δ. σαν ένα δύσκολο παιχνίδι.
Πραγματικά για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, νιώθουμε να μας κλέβουν την νίκη, οι ίδιοι διαιτητές, οι οποίοι σίγουρα δεν είχαν δόλο, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να ελέγξουν δύσκολες καταστάσεις αγώνα.
Απομένει ένας αγώνας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας για τον ΑΠΟΛΛΩΝ, ο οποίος βρίσκεται στην 2η θέση.