Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

15/4/16

Την Κυριακή 17 Απριλίου πρασινίζουμε το χακί στο Πάρκο Καρατάσιου στα πλαίσια του Let’do it Greece

2afisa_letskaratΟ Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τοπικoύς συλλόγους, φορείς, συλλογικότητες και εθελοντικές ομάδες καλεί όλους τους πολίτες την Κυριακή 17 Απριλίου , να συμμετέχουν σε εθελοντική δράση στα πλαίσια του “Let’s do it Greece” με κεντρικό σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά όλη την Ελλάδα σε μια μόνο μέρα!»
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο «Πάρκο Καρατάσιου» (πρώην στρατόπεδο) στις 10:00 π.μ και θα περιλαμβάνει καθαρισμό, επισκευές, κατασκευές, την δημιουργία ενός τεράστιου πανό με περιβαλλοντικά μηνύματα καθώς και παράλληλες δράσεις («4η Γιορτή Σποράς & Δημιουργίας», σεμινάριο Fair Trade, ποδηλατάδα, ποδόσφαιρο).
Στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους και να ωθήσει τον καθένα ξεχωριστά να ενεργεί με αίσθημα ευθύνης αλλά και αγάπης προς το περιβάλλον.
Με σλόγκαν «Πρασινίζουμε το χακί», τονίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να μεταμορφωθεί το πρώην στρατόπεδο σε πνεύμονα πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής και να παραμείνει ελεύθερος χώρος για όλους τους πολίτες!!!
Το 2008 μια ομάδα πολιτών από την Εσθονία ξεκίνησε μια προσπάθεια να καθαρίσει τη χώρα σε μία μόνο ημέρα. Με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε “Let’s do it’’ και πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων, ήρθε σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και έτσι ξεκίνησε παρόμοια προσπάθεια στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου του 2012 με τη συμμετοχή να φτάνει τους 20.000 εθελοντές.
Στην τελευταία δράση του “Let’s do it Greece” στις 26 Απριλίου 2015 συμμετείχαν πάνω από 48.500 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιούμε ολοένα και περισσότερους πολίτες και να κινητοποιούμε την κοινωνία γύρω μας, με στόχο τη διάδοση του θετικού μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού.
Η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν τόσο μεγάλη που μοιραία μπήκε μια σημαντική παρακαταθήκη για τη γιγάντωση της τα επόμενα χρόνια.