Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

21/2/16

Μονομαχία χωρίς νικητή

Αποτελούν σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια οι αγώνες των κοριτσιών μας ,(Παγκορασίδων - Κορασίδων), με τα αντίστοιχα τμήματα της Πυλαίας. Στο πρωτάθλημα κορασίδων η ομάδα της Πυλαίας παρουσιάστηκε πλήρης στο ΔΑΚ Σταυρούπολης για να διασφαλίσει την πρώτη θέση, που θα την οδηγήσει από πιο ήρεμα μονοπάτια (μπαράζ) στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Οι άμυνες των δύο ομάδων, αρκετά κλειστές με το ξεκίνημα του αγώνα, σε συνδυασμό με τις απίστευτες επεμβάσεις των τερματοφυλάκων, κρατούσαν το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα κορίτσια της Πυλαίας κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι και το 20ο λεπτό, όπου ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 4-5. Για πρώτη φορά η διαφορά έφτασε στα 3 τέρματα 6-9, πέντε λεπτά αργότερα, αλλά σε εκείνο το σημείο η Πυλαία χρεώθηκε ταυτόχρονα σχεδόν με δύο (2) δίλεπτες αποβολές, γεγονός που βοήθησε τις προσπάθειες των αθλητριών μας και έκλεισε την ψαλίδα στο 8-9 στο τέλος του ημιχρόνου.
Με την έναρξη της επανάληψης η Πυλαία κατάφερε σταδιακά να συντηρεί ένα μικρό, αλλά σταθερό, προβάδισμα. Η άμυνα μας και πάλι έδωσε την απάντηση, με το σκορ στο 45ο λεπτό να μας βρίσκει μπροστά με το 17-16.
Στην συνέχεια και πάλι οι καρδιακοί αναγκάστηκαν να βγουν από το γυμναστήριο. 
Η διαφορά έφυγε και στα 3 τέρματα υπέρ της ομάδας μας, αλλά πάλι τα κορίτσια της Πυλαίας βρήκαν την δύναμη να απαντήσουν με το τελευταίο πεντάλεπτο να είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό και το σκορ ήδη να βρίσκεται στο 19-18.
Τα χαμένα πέναλτυ που είχαμε και σε αυτό τον αγώνα μέτρησαν και αυτά στα σημεία που έκριναν τον αγώνα. Στο 59:00 ο πίνακας έδειχνε 20-20 και η μπάλα ήταν στα χέρια των κοριτσιών της Πυλαίας, Μια καλή άμυνα έσωσε την πατρίδα και έδωσε την ευκαιρία στα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα να αρπάξουμε την νίκη, κάτι που όμως δεν έγινε με το σκορ να παραμένει ισόπαλο.
Αρκετά καλή η εικόνα των κοριτσιών μας που σίγουρα άξιζαν την νίκη, αλλά η ισοπαλία φάνηκε ότι ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, για τις ομάδες που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος.