Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

17/1/16

Με στόφα νικητή

Η γυναικεία μας ομάδα, ανανεωμένη και με αρκετά μεγάλη συνοχή, έδειξε ότι φέτος μετά από μία μικρή ανάπαυλα, λίγων ετών, μπορεί να ξαναβρεί την αίγλη της μεγάλης ομάδας, που πραγματικά εντυπωσίαζε στο ενιαίο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Τότε που η ομάδα μας ταξίδευε από Χανιά μέχρι Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα, από Αθήνα και Αγρίνιο, μέχρι την όμορφη Βέροια και την μαγευτική Κατερίνη. 
Το πραγματικά πληρέστατο φέτος "ρόστερ" του γυναικείου μας τμήματος, είχε μέχρι και το τέλος της περασμένης χρονιάς, τις πολύ καλές εμφανίσεις αλλά του έλειπε μια μεγάλη νίκη.
Νίκες ήρθαν, άλλα έλειπε αυτή η μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.
Έλειπε η νίκη που θα βάλει σε κάθε αθλήτρια τα παράσημα της εμπειρίας και θα δώσει το έναυσμα της καλύτερης πορείας.
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πριν λίγους μήνες, είχε φέρει την ομάδα του Άρη, να κερδίζει στην Μίκρα, σε ένα παιχνίδι που μέχρι και τα τελευταία λεπτά, είχαμε την κεφαλή στο σκορ.
Μικρά λαθάκια έγιναν, που όμως μας στοίχησαν μια σπουδαία νίκη.
Πριν λίγες ώρες η ομάδα του Άρη, στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, βρέθηκε στο ΔΑΚ Σταυρούπολης για να υπερασπιστεί την νίκη της, στην πρεμιέρα.
Η ομάδα μας παρουσιάστηκε αρκετά δυνατή και αρκετά σοβαρή, μηδενίζοντας τα παιδικά λάθη που δίνουν την ευκαιρία, για εύκολο αιφνιδιασμό στον αντίπαλο.
Με την συνδρομή της γρανιτένιας άμυνας των κορασίδων και της εμπειρίας των γυναικών, ένα υπέροχο πάντρεμα στα τριάντα πρώτα λεπτά, έφερε την ομάδα μπροστά στο σκορ με το εκπληκτικό 10-5.
Η δυνατή και πιεστική αλλά όχι αντιαθλητική άμυνα, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι αθλήτριες μας χρεώθηκαν σε εξήντα λεπτά ασφυκτικής πίεσης μόλις δύο δίλεπτους αποκλεισμούς.
Στην επανάληψη η ομάδα του Άρη, προσπάθησε να ροκανίσει την διαφορά, με το σκορ να σημειώνει, την χαμηλότερη διαφορά, στα 2 τέρματα. Ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 15-13 στο 50'.
Τα λάθη της πρεμιέρας δεν επαναλήφθηκαν και η ομάδα του Άρη δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει ή να μειώσει σε χαμηλότερα επίπεδα την διαφορά.
Παρά τα επτά !!!, χαμένα πέναλτι και τα απίστευτα χαμένα τετ-α-τετ, που ήταν αποτέλεσμα της δίψας για την σημερινή επιτυχία, ο ΑΠΟΛΛΩΝ πανηγύρισε μια σπουδαία για την ιστορία του, νίκη.
Οι δεκαέξι κοπέλες που βρέθηκαν στον πάγκο, περήφανα φωνάξανε στο τέλος του αγώνα, στο κέντρο του γηπέδου, όχι για να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά την σπουδαία εμφάνιση, που δεν έφερε την νίκη, σε ένα μεγάλο αγώνα, αλλά για την σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν σπουδαία αντίπαλο, που ήρθε με μια πραγματικά πολύ μεγάλη εμφάνιση από όλες τις κοπέλες.
ΜΠΡΑΒΟ σας κορίτσια και σας ευχαριστούμε για το υπέροχο θέαμα και την μεγάλη νίκη!!!

Πολύ καλή η διαιτησία του κου Μιχαηλίδη, που παρέσυρε σε πολύ καλά σφυρίγματα και τον δεύτερο διαιτητή κο Γράψα.
Μας τίμησε με την παρουσία του, στο κλειστό γυμναστήριο της Σταυρούπολης και τον ευχαριστούμε, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας σε θέματα αθλητισμού, κος Λαλές Δημήτριος