Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

8/2/15

Ξανά στην πηγή με άδεια στάμνα

Πέρασε μία εβδομάδα από το πολύ όμορφο παιχνίδι του γυναικείου μας τμήματος, απέναντι στην ομάδα της Νέας Ελβετίας. Οι θεατές πριν επτά ημέρες είχαν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν, έναν συναρπαστικό, με αθλητικά μαρκαρίσματα αγώνα, που δεν προσφερόταν όμως για καρδιακούς. Το τελικό 18-19 που διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, κρύβει μέσα του, όλη την μαγεία του αγώνα.
Για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α2 Εθνικής κατηγορίας, πριν λίγο, αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Παναθλητικού


Η ομάδα μας που πραγματικά έχει βάλει στόχο να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, παρουσιάστηκε με άλλη μία εγκυμονούσα αθλήτρια, η οποία βέβαια δεν χρησιμοποιήθηκε.
Τα ευχάριστα δεν σταματούν λοιπόν σε έναν τμήμα, που από την αρχή της χρονιάς, διαψεύδει κάθε Κασσάνδρα και συνεχίζει με ολοένα καλύτερες εμφανίσεις.
Φυσικά οι ευχές όλων μας, συντροφεύουν την αθλήτρια, που βρίσκεται πάντα δίπλα στην ομάδα μας.
Η ομάδα μας αντιμετώπισε, λοιπόν, την πολυπληθή ομάδα του Παναθλητικού με αθλητικά και πάλι μαρκαρίσματα, απέναντι στις πολεμικές τέχνες που μας διδάσκει, κάθε φορά η ομάδα των Συκεών.
Το λεγόμενο "fair play" είναι απαγορευμένη λέξη στις αθλήτριες με τα κόκκινα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση μπροστά από τραυματισμένη αθλήτριά μας και επίτευξη τέρματος, που έγινε δύο φορές στον αγώνα.
Η ομάδα του Παναθλητικού με "κάθε τρόπο" κατάφερνε να αμύνεται, στις πραγματικά υπέροχες προσπάθειες των αθλητριών μας, με το σκορ να γαντζώνεται στο 5-5 στα τριάντα πρώτα λεπτά.
Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, το οποίο είχε πολλές συγκινήσεις αλλά μια άδικη απόφαση των διαιτητών έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα.
Στο 50ο λεπτό κι ενώ η ομάδα μας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 12-11, η Λευθέρη Άννα σε μια προσπάθεια για σουτ, σωριάστηκε για άλλη μια φορά στο έδαφος.
Ο διαιτητής τέρματος αμέσως καταλόγισε το πέναλτι και τιμώρησε με δίλεπτο αποκλεισμό την αθλήτρια του Παναθλητικού.
Για άγνωστο ακόμη λόγο, ο διαιτητής γηπέδου, του οποίου την στιγμή του σφυρίγματος, τα αθλητικά του παπούτσια άγγιζαν το μισό γήπεδο της άμυνά μας, πήγε κοντά στον διαιτητή που είχε σταθεί στο σημείο του πέναλτι. Μια μικρή συνομιλία και η απόφαση άλλαξε. Το πέναλτι και δίλεπτη, έγινε αλλαγή κατοχής της μπάλας. Έτσι το συν δύο στο σκορ δεν έγινε και με την ομάδα μας να δέχεται αμέσως την ισοφάριση, ζητήθηκε time-out για να έρθει η ηρεμία.
Η ηρεμία στις κινήσεις των αθλητριών μας, μετά την άδικη απόφαση που συνοδεύτηκε από μικρά σφαλτσοσφυρίγματα μέχρι το τέλος, δεν ήρθε. Το τελικό σκορ 12-15 άφησε για άλλη μια φορά την εικόνα, ότι η ομάδα μπορούσε να έχει περισσότερα από το παιχνίδι.
Σε δύο αγώνες η ομάδα μας άφησε τέσσερις βαθμούς και αν υπολογίσουμε και την άνετη νίκη που θα είχαμε αν η ομάδα της Αγριάς ερχόταν την ώρα του αγώνα στο γήπεδο του Βόλου, τότε η ομάδα μας που ξεκίνησε με τόσα προβλήματα φέτος, θα βρισκόταν στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν όλες οι αθλήτριες για τον φετινό άθλο της ομάδας!