Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

...στην Σταυρούπολη το handball έχει ...όνομα!!!

16/1/14

Ποινή εκ' παραδρομής στον ΑΠΟΛΛΩΝ

(επιστολή προς ΟΧΕ)

Ενημέρωση σχετικά με ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ποινή στο σωματείου μας

Αγώνας : ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης – Ορφέας Κατερίνης 
  Α2 Γυναικών – ΔΑΚ Σταυρούπολης, 7/12/13
  Διαιτητές : Δελόγλου – Στεφανίδης

Θύμα, λόγω λανθασμένης διατύπωσης του φύλλου αγώνα, βρέθηκε ο σύλλογός μας, μιας και κατηγορηθήκαμε για την είσοδο "φιλάθλου" στον αγωνιστικό χώρο (μέλους του Ορφέα Κατερίνης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΗ).

«Παρατηρήσεις Διαιτητών
1.  ¨Στο 42:38 λεπτό του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, η αθλήτρια της β’ ομάδας Ciku Marsida με αριθμό φανέλας 9 (αριθμό δελτίου 56776), για επικίνδυνο παιχνίδι.
2.  Στο 42:38 λεπτό του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, η αθλήτρια Πετρωτού Γεωργία της β’ ομάδας με αριθμό φανέλας 7 (αριθμό δελτίου 58540), διότι εξύβρισε τους διαιτητές με τη φράση «δώσε κόκκινη ρε μαλάκα» και κρατήθηκε το δελτίο της αθλήτριας.
3.   Στο 42:38 λεπτό του αγώνα κατά την διάρκεια διακοπής, φίλαθλος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε έναντι των διαιτητών βρίζοντάς τους και πήγε στην γραμματεία, προσπαθώντας να πάρει τα δελτία της φιλοξενούμενης ομάδας και ζητώντας από τις συνοδούς της να αποχωρήσουν, το παιχνίδι διεκόπη για 15 λεπτά, μέχρι να έρθει η αστυνομία, όπου και συνεχίστηκε το παιχνίδι και τελείωσε ομαλά.»
      
Η αθλητική δικαστής μας κάλεσε σε απολογία και όταν ρωτήσαμε για ποιο λόγο γίνεται αυτό, η γραμματεία της ΟΧΕ μας απάντησε ότι οι δικαστές πάντα ζητάνε την γνώμη και των δύο σωματείων.

Με αυτό το δεδομένο απαντήσαμε στην αθλητική δικαστή τα παρακάτω :

«Σχετικά με τον αγώνα του συλλόγου μας με τον Ορφέα Κατερίνης, στις 7/12/2013 στο γήπεδο της Σταυρούπολης, για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας χειροσφαίρισης γυναικών, έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω :
Στο 42:38 λεπτό ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΗΣ, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας του Ορφέα Κατερίνης, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βρίζοντας τους διαιτητές και καλώντας την προπονήτρια της ομάδας του, να του δώσει τα δελτία και να αποχωρήσει η ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο.
Η προπονήτρια και οι αθλήτριες του Ορφέα Κατερίνης δεν αντέδρασαν στην προτροπή του και αυτός παρέμεινε πίσω από την εστία και έβριζε τους διαιτητές.
Οι διαιτητές ζήτησαν την παρουσία της αστυνομίας και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΗΣ εξαφανίστηκε από το γήπεδο.
Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών συνεχίστηκε ο αγώνας και ολοκληρώθηκε κανονικά.»

Σήμερα ήρθε η απόφαση :
«Αθλητικό Σωματείο ΑΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης, την ποινή της έγγραφης επίπληξης».

Και ξεκινήσαμε φυσικά την επικοινωνία για να δούμε τι συμβαίνει.

Η γραμματεία της αθλητικής δικαστού μας είπε ότι το σωματείο Ορφέας Κατερίνης δεν κλήθηκε σε απολογία ούτε φυσικά ο εν λόγω "φίλαθλος". Αναγνώρισε το δίκιο μας, άλλα μας είπε πως το φύλλο αγώνα με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο αφήνει να εννοηθεί ότι εισήλθε φίλαθλος της γηπεδούχου ομάδας, και μας προέτρεψε να ζητήσουμε το δίκιο μας στο ΑΣΕΑΔ.

Η γραμματέας της ΟΧΕ αναγνώρισε το δίκαιό μας επίσης, αλλά μας είπε πως δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι η ΟΧΕ σχετικά.

Συμπέρασμα :
Στο 42:38 του αγώνα οι διαιτητές δίνουν κόκκινη κάρτα σε δύο αθλήτριες του Ορφέα Κατερίνης. Υπήρχε λόγος να διαμαρτυρηθεί εκείνη τη στιγμή κάποιος φίλαθλος της ομάδας μας και ακόμη περισσότερο να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

Η απολογία μας πραγματοποιήθηκε όχι σαν απολογία, αλλά σαν ενημέρωση αφού θεωρήσαμε, ότι η αθλητική δικαστής θέλει τις γνώμες και των δύο σωματείων.
Στην απολογία μας αναφέραμε συγκεκριμένα και επώνυμα ποιος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα μας βρέθηκε εκτεθειμένη σε μια υπόθεση που ο πραγματικός δράστης και η ομάδα του, ούτε καν κλήθηκαν σε απολογία.

Για να βρούμε δικαίωση, μας ζητήθηκε να κάνουμε ένσταση παρουσία δικηγόρου στο ΑΣΕΑΔ και να χρεωθούμε φυσικά την όλη διαδικασία.

Η ποινή είναι ασήμαντη, αλλά το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό.

Αν ο "φίλαθλος" είχε γρονθοκοπήσει τους διαιτητές και η ποινή ήταν βαρύτερη θα την "λουζόταν" πάλι ο σύλλογός μας. Και φυσικά εδώ μπορούμε να αναφέρουμε χιλιάδες παραδείγματα, για να αποδείξουμε το λάθος της διαδικασίας.       

Δεν έχουμε καμιά αντιπαράθεση με το επίσημο σωματείο του Ορφέα Κατερίνης, όμως το σωματείο μας εκτέθηκε χωρίς να έχει πράξει αξιόποινη ενέργεια.

Παρακαλούμε όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία να πάρουν θέση και να πράξουν, ώστε αφενός μεν να αποκατασταθεί το όνομα του συλλόγου μας, αφετέρου δε να κληθούν να απολογηθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι του συμβάντος και να τιμωρηθούν εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Το σωματείο μας δεν πρόκειται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, αλλά περιμένει να πράξουν, όλοι όσοι έχουν την δυνατότητα, τα δέοντα, ώστε να μην έχουμε ατιμώρητες αξιόποινες πράξεις, που δεν τιμούν ούτε το άθλημα μας, ούτε και όλους εμάς που ασχολούμαστε με αυτό.

Γενικός Αρχηγός ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης

Τακίρης Αστέριος